Waarom als ondernemer een incassobureau inschakelen?

incasso

Als ondernemer krijgt u er vroeg of laat een keer mee te maken. De factuur voor geleverde goederen of diensten blijft onbetaald. Zelfs nadat u een tweede herinnering of een aanmaning heeft verstuurd, weigert uw klant te betalen. In veel gevallen lukt het u zelfs niet meer om in contact te komen met uw debiteur. In dat geval is het verstandig om uw vordering uit handen te geven aan een professional. Maar waarom zou u als ondernemer een incassobureau inschakelen en welke voordelen brengt het u? We hebben de meest belangrijke redenen voor u op een rijtje gezet.

De openstaande vordering kan verjaren

Een verjaring is één van de vele redenen waarom u als ondernemer een incassobureau zou kunnen inschakelen. Een vordering op een debiteur vergt namelijk ook actie vanaf uw zijde of van een derde partij. Door tijdig actie te laten ondernemen door een incassobureau voorkomt u dat de vordering vervalt en u geen aanspraak meer kunt maken op de inning hiervan.

Vlotte incassering door een derde partij

Hoewel u als ondernemer meer dan voldoende facturen of aanmaningen heeft verstuurd, heeft dit niet geleid tot een bevredigend resultaat. In dat geval is het inschakelen van een incassobureau een goede zet. Een aanmaning tot betalen van een derde partij dwingt in de meeste gevallen meer respect af. Ook uw debiteur weet dat een aanstaande incassoprocedure hoge kosten met zich mee zal brengen. Hierdoor is uw debiteur sneller geneigd om tot betaling over te gaan.

Het innen van de openstaande factuur met eventueel klantbehoud

Een incassobureau is er natuurlijk voor u als ondernemer, maar ook voor de debiteur. Waar u als ondernemer uw emotie mee laat spelen in het innen van de openstaande factuur, doet het incassobureau dat als onafhankelijke derde partij niet. In veel gevallen heeft uw debiteur wel de wil om te betalen, maar niet de middelen. Een incassobureau gaat hierover in gesprek met uw debiteur. Goed onderbouwde argumenten kunnen zo leiden tot een betalingsregeling die voor beide partijen bevredigend is. Deze procedure kan tevens een eventueel klantbehoud tot gevolg hebben, mits de situatie dat uiteraard toelaat.

Geen onnodig tijd verspillen aan de debiteuren administratie

Als ondernemer steekt u uw kostbare tijd natuurlijk het liefst in de groei van uw onderneming. Het bijhouden van de debiteuren administratie is belangrijk, maar vergt veel van uw energie en werktijd. Een incassobureau neemt u dit graag uit handen. Dit levert u veel tijdwinst op. Tijd die u beter kunt investeren in uw onderneming en klanten.