Wat is de goedkoopste lening?

Een lening is in veel gevallen niet goedkoop. In principe bedoelen we met een goedkope lening een lening waarbij de rente het laagst is. In dit artikel wordt beschreven welke mogelijkheden er zijn om een goedkope lening af te sluiten.

Studenten kunnen een lening krijgen zonder rente

Studenten daarentegen kunnen geld lenen zonder hiervoor een rente te moeten betalen. Tot 2016 lag de rente bij De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) op 0,1%. In 2017 is dat bedrag gedaald naar 0,0% rente. Studenten op het MBO, HBO of WO komen alleen in aanmerking voor een lening bij de overheidsinstantie.

Goedkoopste persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening staat het leenbedrag vast, evenals de looptijd en rente van de lening. Als je gelijk weet hoeveel geld je nodig hebt voor de aankoop van een auto of een boot, dan zou deze lening een goede mogelijkheid voor je kunnen zijn. Bij de meeste aanbieders van kredieten is het mogelijk om bij een persoonlijke lening een lening af te sluiten tot €75.000,-. Op het moment van schrijven (20-6-2017) ligt de rente van de goedkoopste persoonlijke lening op 4,1%.

Goedkoopste doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet krijg je van de verstrekker een kredietlimiet ingesteld. Op basis van dit limiet is het mogelijk om geld te lenen. Zodra je een bepaald bedrag hebt afgelost kun je ook weer lenen totdat je het limiet hebt bereikt. De rente van een doorlopend krediet is variabel. Daarnaast hangen er meer nadelen vast aan het afsluiten van een doorlopend krediet. Zo is een doorlopend krediet niet fiscaal aftrekbaar, in tegenstelling tot een persoonlijke lening.